Huiverig om medicatie, graag advies. | Vraag het ons

Terug

Vraag het ons

13:04 14/09/2015

Huiverig om medicatie, graag advies.

In 2009 heb een een RF-ablatie ondergaan voor een boezemflutter welke +/- 5 uur duurde i.v.m. verkeerde constatering van het type flutter. (Het bleek om een clockwise boezemflutter te gaan i.p.v. counterclockwise boezemflutter) Hierdoor ben ik zo'n 6 keer aangeprikt. Uiteindelijk is ze boezemflutter wel gevonden en succesvol weggebrand. 

Naarmate de jaren vorderden heb ik incidenteel last gekregen van terugkerende hartkloppingen en is dit recentelijk weer frequenter en heviger geworden. Na het dragen van een holter is er weer een afwijking geconstateerd waar ik helaas vrij weinig duidelijkheid over heb gekregen.

Op de ECG kwam naar voren dat (naast de boezemflutter) er een type AV-block is geconstateerd, welke ertoe leidt dat mijn hart niet alle binnenkomende prikkels kan verwerken en regelmatig slagen mist. Zou dit een gevolg kunnen zijn van de ablatie in 2009?

De cardioloog heeft eerst besloten om het met medicatie te proberen, waarna ik over 4 weken terug moet komen om te kijken of het aanslaat. Mocht dit niet het geval zijn wordt er weer verder gekeken. Er is Verapamil 120mg voorgeschreven, maar ben toch erg huiverig om te beginnen met medicatie in verband met dergelijke bijwerkingen.

Graag zou ik uw advies hierover willen en of ik eventueel terug moet gaan voor een second opinion? Alvast hartelijk dank.

0
1

Je moet Inloggen om te reageren

Lukas Dekker

Het is voor mij niet mogelijk om uw vraag zo concreet te beantwoorden, omdat ik daarvoor echt meer medische details nodig heb. U doet een hele goede poging om het te beschrijven, maar het is helaas toch niet precies genoeg.
Wel is natuurlijk duidelijk dat het u niet helemaal duidelijk is wat nu het probleem is. Deze informatie is voor u wel heel belangrijk. Vraag anders uw cardioloog om een tekeningetje te maken, of het u nogmaals goed uit te leggen. Schrijf uw vragen ook van te voren op papier, zodat u niets vergeet.
Ik kan ook niet beantwoorden of u nu al voor een second opinion zou moeten gaan. Ik vermoed dat het misverstand goed door uw cardioloog kan worden opgelost.

16:28 14/09/2015