Het is zinvol om informatie over een aandoening te zoeken op internet voor je naar een specialist gaat | Forum

Terug

Forum

14:57 04/06/2014

Het is zinvol om informatie over een aandoening te zoeken op internet voor je naar een specialist gaat

5
2

Je moet Inloggen om te reageren

J Z

Natuurlijk is het zinvol (welkom op dit forum daarvoor ;-) ) zolang je maar niet alles gelooft of meteen op jezelf betrekt. Je hebt maar een korte tijd voor een gesprek met een specialist. Zorg dat je gerichte vragen hebt, ook over onzekerheden, zodat je de tijd optimaal benut.

Informatie is zinvol, maar niet heilig. Dat geldt trouwens ook voor specialisten; die weten ook niet altijd alles. In mijn ervaringen zijn artsen blij met een geïnformeerde patiënt, zolang je maar openstaat voor zijn adviezen of jouw specifieke klachten en problemen.

21:33 24/08/2014

luuk-knol-1

Zoeken op internet is soms de enige mogelijkheid die overblijft. En wel door googelen, want ik krijg ook op deze site geen antwoord op vragen naar algemene informatie (zie twee vragen van mij op deze site), en mijn cardioloog heeft geen tijd om een begrijpelijk antwoord te geven op een vraag. Zodat je bv. blijft zitten met tegengestelde antwoorden op een algemene vraag naar het gevolg van een uitvallende pacemaker na His ablatie (de één: hart stopt, de ander: er blijft nog een lage hartslag over; nogal een verschil, tussen leven en dood!). En je bv. blijft zitten met het uitblijven van een antwoord op de algemene vraag naar welke medicijnen tegen boezemfibrilleren - voor rate control - geen ernstige verstoring van de darmen als bijwerking hebben. Medisch specialisten zijn kennelijk niet altijd in de wieg gelegd voor de “open dialoog”.
Dus rest alleen internet, of desnoods bevriende artsen en apothekers, als je die toevallig kent, zoals ik, maar die je liever niet hiermee lastig valt.

22:16 20/02/2015