Kip met citroen en eigengemaakte ras-el-hanout | Forum

Terug

Forum

11:17 01/11/2016

Kip met citroen en eigengemaakte ras-el-hanout

Vandaag het eerste recept van de gezusters Jansen. Eet smakelijk en succes!

Kip met citroen en eigengemaakte ras-el-hanout

 

Het ultieme recept voor malse kip uit de oven!

Ras-el-hanout, een Marokkaans, boterzacht smakend kruidenmengsel van soms wel 35 verschillende specerijen, is met niks te vergelijken; jammer genoeg is een van die ingrediënten zout.

OLIE

1 CITROEN

1 BIOLOGISCHE KIP

VOOR DE (ENIGSZINS VEREENVOUDIGDE)

RAS-EL-HANOUT:

2 THEEL. KURKUMA

1 THEEL. GEMALEN KORIANDER

1 THEEL. KANEEL

0,5 THEEL. KRUIDNAGEL

 

Verhit de oven tot 200 C. Vet een ovenschaal in met olie. Kerf met een mes wat gaten in de citroen en stop hem in de buikholte van de kip. Wrijf de kruiden samen in een vijzel en rooster ze in een droge koekepan. Wrijf de kip in met de ras-el-hanout en giet er een scheutje olie overheen. Het staat wel fraai als je de kip bedekt met dunne schijfjes citroen. Zet de kip afgedekt met aluminiumfolie in de hete oven. Haal na 45 minuten de aluminiumfolie eraf en laat de kip in een kwartiertje wat bruiner worden. Blijf in de buurt, zodat hij niet verbrandt! De caloriën van een kip zitten vooral in het vel en in de poten. Het borstvlees is mager.

PER PORTIE 214 MG NA - 279 KCAL - 38 G VET - 17 G Enkelvoudig Onverzadigd Vet - 5 G Meervoudig Onverzadigd Vet (ZONDER VEL)- 240 mg Cholesterol-1 gram suiker

Smakelijk eten allemaal!

Bijlagen:

kip-ras-el-hanout.jpg

attachment kip-ras-el-hanout.jpg (1.6 MB)

0
0

Je moet Inloggen om te reageren