Taco Tsubo | Vraag het ons

Terug

Vraag het ons

21:08 24/08/2014

Taco Tsubo

Hallo ik ben nieuw hier. Mijn naam is Joeki Roos. Ik weet nog niet goed hoe het hier allemaal werkt. Ik heb vorig jaar op 5 aug 2013 een hartinfarct gehad tijdens de vakantie. Ik ben behandeld in Maastricht en heb een stent gekregen. Na 3 en een halve week liep ik weer 32 kilometer met een wandeltocht. Maar ik zou graag meer willen weten of er mensen zijn met een Taco Tsubo symdroom omdat ik dat ook 2 x heb meegemaakt. Ik heb gemerkt dat er weinig informatie van is. zelfs bij de artsen in mijn eigen ziekenhuis. Wie kan mij meer info geven hier over djw Groetjes Joeki
0
1

Je moet Inloggen om te reageren

Otterspoor

Beste Joeki,
Dank voor je vraag.
Takotsubo is een ziektebeeld waarbij door een heftige gebeurtenis, zoals een plotselinge acute ziekte, maar ook door plotselinge heftige emotie zoals hevig schrikken, er een acuut hartfalen ontstaat. Dit komt mogelijk omdat het hart door die heftige gebeurtenis opeens veel te veel adrenaline (stresshormoon) te verwerken krijgt. Daarom wordt Takotsubo ook wel “stresscardiomyopathie” genoemd. Soms lijkt dit ziektebeeld op een acute hartaanval.
De naam “Takotsubo” is Japans en verwijst naar het Japanse woord voor viskruik, een soort pot waarmee inktvissen gevangen kunnen worden. Deze naam heeft dit ziektebeeld gekregen omdat het hart er als zo'n viskruik uitziet in de acute fase.
Een takostubo herstelt meestal volledig.

vriendelijke groeten

Luuk Otterspoor

09:40 27/08/2014