Trillingen rond hartstreek | Vraag het ons

Terug

Vraag het ons

20:20 25/08/2014

Trillingen rond hartstreek

Ik ben sinds 2006 bekend met Atrium Fibrilleren. Sinds 2010 werd het erger en had ik 4x per week een hele nacht last van. Slapen deed ik hierdoor slecht. Slik nu Flecainide 200mg, Emcor 5 mg en ascal 80 mg. Eerder gebruikte Sotalol werkte niet en ook niet flecainide 150 mg. Sinds een maand of 2 heb ik veel last van een trillend gevoel rond hartstreek. Het is geen AF, hartslag is ook goed. Het best kan ik het vergelijken als het beetpakken van een stroomdraad waarmee men ook een trillend gevoel in het lichaam krijgt. Op ECG is niks te zien terwijl duidelijk die trilling aanwezig was. Ik heb nu i.p.v. Verapamil nu Emcor gekregen om te kijken of dat beter werkt en er geen last meer is van trilling. Helaas blijft de trilling. Wie o wie kan me vertellen wat ik nu nog kan doen want die trillingen houdt me uit mijn slaap. Kan dit mogelijk door het hart of bloedvaten veroorzaakt worden ?
8
12

Je moet Inloggen om te reageren

Lukas Dekker

Wellicht is het ook interessant om de reacties van andere patiënten te horen. Als cardioloog kan ik u vertellen dat als het ECG normaal is op het moment van uw klachten, dat dan het hart geen verklaring kan zijn. Het heeft dan volgens mij ook geen zin om de medicijnen te veranderen. Ik zou de verklaring buiten uw hart zoeken. Trillingen van de tussenribspieren kunnen ook optreden. Voelt u ze ook als u uw hand er op legt?

10:04 26/08/2014

Jiro

Ook ik ben bekend met dit fenomeen. Zelf heb ik inappropriate sinustachycardie (te snel werkende sinusknoop). Ik probeer al jaren achter te komen wat dat trillen veroorzaakt omdat ik mij dan ook ontzettend beroerd bij kon voelen en niet meer kon functioneren, maar ook mij kon geen cardioloog of internist een duidelijk antwoord geven omdat op de ECG niets te zien was. Na ablatie van de sinusknoop heb ik nu een pacemaker en die werkt voor 98 %. Ook daarmee krijg ik nu steeds vaker bij lichte inspanning ineens dit gevoel, wordt erg kortademig en moet rustig aan doen. Mij valt nu op, dat mijn sinusknoop bij lichte inspanning weer af en toe werkt, de pols wordt ineens ca. 20 slagen hoger en zakt dan ook weer ineens terug naar de ‘starre’ pacemakerinstelling (dit heb ik opgetekend door een hartslagmeter). Dit trillend gevoel heb ik aan het begin van deze ‘ritmeverandering’ ook en wordt ik dan ook weer erg kortademig. Misschien is dit een insteek om er achter te komen, wat geprikkeld wordt?

11:35 26/08/2014

Pietje

Dank u voor de reacties.

De trillingen voel ik niet met de hand op mijn borst.
Bij laatste ECG die ik heb laten maken ivm die trillingen, is wel geconstateerd dat het hartritme een klein beetje onregelmatig was , dit zou mogelijk komen door het ademen !

Het vervelende is, dat ik mijn hele leven een forse hartslag heb gehad.
De één voelt zijn hart meer dan de ander zei de huisarts altijd.
U begrijpt dat ik hierdoor elke hartklopping/overslag e.d. voelt.


Vriendelijke groet

12:02 26/08/2014

Oscar van Weelde

Ook ik ben bekend met dit fenomeen. Cardioloog en Internist en Uroloog bieden geen soelaas.
Ik onderzoek nu of een ademhalings stoornis en mischien ook wel een verstoring in het zuur/base evenwicht de oorzaal zou kunnen zijn. Ik weet nog niets zeker, maar enige aanpassingen aan mijn diet en manier van ademhalen zorgen wel voor een aanzienlijke vermindering van de trillingen.

Misschien dat we enkele omstandigheden die specifiek zijn met elkaar kunnen vergelijken?

Groetjes

18:03 19/12/2014

wubbo-elsinga

Ik heb hier ook veel last van en bij mij is er ook nog een soort gonzen in het lichaam erbij. Het gevoel zit bij mij vooral rond het middenrif maar het komt vanaf mijn linker schouder over de borst en dan naar waar je slokdarm door het middenrif gaat. Ik heb al veel onderzoeken in die regio gehad maar er is nooit wat gevonden. De ene zegt spastische darmen weer een andere slokdarm maar de meeste zeggen helemaal niks want ze kunnen het niet verklaren. Ikzelf heb het idee dat het een spier of zenuw is die spastische aan het trillen is. Er is weinig aan te doen behalve het te accepteren en weten dat het geen invloed op je hart heeft.

21:48 19/12/2014

  • meer