PVC`s bij geringe tot matig ernstige mitralisklepinsufficientie bij Barlow | Vraag het ons

Terug

Vraag het ons

15:06 28/08/2019

PVC`s bij geringe tot matig ernstige mitralisklepinsufficientie bij Barlow

Geachte mevrouw,mijnheer.

vorige maand kreeg ik na onderzoeken de conclusie van de Cardioloog hierop stond. 

Conclusie;

Frequente PVC`s bij geringe tot matig ernstige mitralisklepinsufficientie bij Barlow

Barlow mitralisklep met geringe tot matig ernstige laat systolische mitralisklepsufficientiee graad II-III/IV met 2 jets.

Geringe tricuspidalisklepinsufficientie graad I-II-IV, normale polmodaaldruk.Normale aorta.

Over 1 jaar weer terug komen voor een echocardiogram

(Bij eerdere ECG in 2004 mogelijk wel verlengde QT tijd).

Ik gebruik Losartan 50mg.

Mijn vraag is, omdat ik een leek ben, is dit ernstig? ik ben wel zeer snel moe, heb hartkloppingen vooral snachts, ik heb op de site  gelezen om het matras aan hoofdeinde wat hoger te doen.

Kan dit hartprobleem ook samengaan met Burning feet?

Mijn onrust gaat voornamelijk uit omdat ik ook wel oppas op mijn kleinkinderen van 4 maanden en 2 jaar dat ik niet onwel wordt, of is mijn angst niet gegrond?

Ik heb wel meerdere operaties en gezondheidsproblemen maar die zijn te overzien, en dit is nieuw voor mij.

Moet ik misschien een second opinion doen of afwachten?

Graag uw advies.

Met vriendelijke groet,

LM

 

 

0
1

Je moet Inloggen om te reageren

Pepijn Van der Voort

Ik kan alleen afgaan op de gegevens die U vermeldt. Een Barlow-klep is een licht afwijkende en wat verdikte mitralisklep die wat doorslaat en daardoor wat lekt. Lekken van de mitralisklep is geen probleem, zolang dit geen ernstige lekkage is; heel veel mensen hebben een lichte of matige lekkage van de klep, zoals bij U beschreven wordt, en dit is op zich geen probleem.
Iedereen, ieder mens heeft PVCs, de een wat meer dan de ander, en de een met meer klachten of symptomen dan de ander. Soms kunnen mensen met een dergelijke mitralisklepafwijkingen wat meer van dergelijke overslagen hebben, maar dit is geen reden om de klep operatief te repareren. Zoals bij alle andere mensen met PVCs, accepteren dat ze er zijn en geen zorgen over maken.
Hoger zetten van het hoofdeind helpt noch tegen de klep, noch tegen de overslagen, en hoeft niet. En we kennen geen relatie met “burning feet”.
Afgaande op uw gegevens, denk ik dat U zich geen zorgen hoeft te maken, en lijkt mij ook een second opinion niet nodig. Uw cardioloog zal de klep in de gaten houden; indien het lekke van de klep ernstig zou worden, is er wel een indicatie voor een (open hart-) operatie, maar de kans is groot dat dit nooit nodig zal zijn.

16:30 31/08/2019