trombus in linker hartoortje ondanks apixaban. | Vraag het ons

Terug

Vraag het ons

10:04 11/09/2019

trombus in linker hartoortje ondanks apixaban.

Begin 2019 ontdekte de cardioloog in opleiding middels een hartecho een trombus/stolling in het linker hartoortje.Ik gebruikte toen apixaban.De medikatie werd gewijzigd in acecoumarol via Start en ben daar ook onder controle.Ivm prive omstandigheden wil ik weer terug naar een NOAC. Geen zelfcontrole van het INR thuis maar gewoon gebruik van de apixaban. Minder bewerkelijk zeg maar.

Mijn vraag is nu, hoe kan je aan een stolling in het hartoortje komen bij gebruik van apixaban?

Lost deze stolling zichzelf ook weer op als hij er is? Bij gebruik van de acecoumarol was  erg snel verdwenen.Niet duidelijk is of dit alleen maar door de acecoumarol kwam.

Kan een evt nieuwe stolling bij gebruik apixaban alleen via een hartecho worden ontdekt?

 

Gr.

Willem

 

0
1

Je moet Inloggen om te reageren

Lukas Dekker

Uw vraag is zeer helder, maar ik kan er alleen in algemene termen op reageren, en niet ingaan op uw specifieke situatie, omdat ik niet genoeg kan en mag weten over uw medische situatie.
Het is in ieder geval een bijzondere situatie. Veel onderzoek heeft aangetoond dat de nieuwe antistollingsmiddelen, NOAC's, of ook wel DOCA's, waarvan apixaban er 1 is, minstens zo goed werken als de traditionele thrombosedienst middelen.
Als u de apixaban nog maar kort gebruikte, kan het een oude restant zijn geweest.
Er zijn geen garanties te geven als u weer apixaban zou gaan gebruiken, maar ik adviseer om, als u toch de nieuwe middelen wil gaan gebruiken om een ander middel dan apixaban te gebruiken, bijv pradaxa of rivaroxaban. Alleen op een slokdarm echo is een eventueel nieuw stolsel goed te zien

13:32 11/09/2019