PVC's en VT | Vraag het ons

Terug

Vraag het ons

16:46 19/11/2019

PVC's en VT

Ik ben al langere tijd op dit forum. En heb dus eerder mijn situatie beschreven.

Nog even kort: ik ben al jaren bekend met ventriculaire tachycardie, van ongeveer 10 tot 15 slagen achter elkaar. Daarnaast heel wat PVC's (maar niet genoeg voor een ablatie) en een enkele PAC. Dan is er een verkorte QT tijd vastgesteld maar na genetisch onderzoek geen aandacht meer aan geschonken. Een lage hartfrequentie wat op zich vreemd is bij een zeer slank postuur. Ook hier geen oorzaak voor gevonden.

Heb inmiddels 3x een MRI gehad, verschillende holters en echo's. Vooralsnog is het antwoord van de cardioloog dat het erg vervelend is maar niet gevaarlijk. 

Verapamil is niet goed bevallen aangezien ik daarna een nacht in het ziekenhuis hebt gelegen. Dus ben ik wederom Bisoprolol gaan gebruiken. Echter vraag ik me af of dit wel iets doet aangezien de klachten blijven.

Het vreemde vind ik dat er weken zijn dat de klachten minder zijn en tijden dat het aantal PVC's en VT beduidend meer zijn. Dit terwijl ik geen aanwijsbare reden kan bedenken. 

Op dit moment heb ik al dagen ontzettend veel klachten. Ik weet zeker dat het aantal PVC's nog nooit zoveel zijn geweest. Als ik de afgelopen jaren bekijk dan is het duidelijk waarneembaar en ook gemeten dat dit aantal inderdaad stijgt met de jaren. Wat zou daar de reden van kunnen zijn?

Daarnaast voel ik me er uiteraard niet prettig bij. Ik blijf me toch onrustig voelen op de dagen/weken dat dit aantal zoveel is. Dan schiet het toch weer door je hoofd dat dit alles niet goed is voor het hart. Kortom, ik blijf me zorgen maken op de momenten dat het niet goed gaat. 

Is er een reden om toch weer contact te zoeken met mijn cardioloog? Zo ja, is het dan raadzaam om dit op korte termijn te doen of heeft dit geen haast?

 

 

0
1

Je moet Inloggen om te reageren

Lukas Dekker

Ik ken uw situatie niet, en weet niet hoeveel overslagen en VT's u precies heeft, en onder welke omstandigheden.
In mijn ervaring kunnen we vaak succesvol zijn in de behandeling van dit op zich ongevaarlijke, maar wel soms zeer vervelende probleem.
Als u weer meer klachten heeft, en zich weer zorgen maakt, dan is een bezoek aan de cardioloog die ervaren is in ablatie, op zijn plek. Mogelijk zijn er nu wel genoeg overslagen om te ableren. Misschien helpen andere medicijnen. Hoewel vaak voorgeschreven, helpen beta-blokkers lang niet altijd.

14:43 20/11/2019