medicijn hartfalen | Vraag het ons

Terug

Vraag het ons

21:11 04/09/2014

medicijn hartfalen

Op 30 augustus was onderstaande in het nieuws m.b.t. een experimenteel medicijn tegen hartfalen door Novartis.
http://www.nu.nl/economie/3865010/novartis-heeft-effectiever-medicijn-hartfalen.html

Ik kan niet zo heel veel extra informatie vinden dan in dit stuk vermeld staat. Mijn vraag is dan ook is er meer bekend over dit medicijn? Wanneer komt dit medicijn beschikbaar ?
0
4

Je moet Inloggen om te reageren

Otterspoor

Geachte mevrouw,

Het gaat om het middel LCZ696. Een echte (merk) naam zal nog gaan volgen. Er is een onderzoek uitgevoerd bij 8442 patiënten met mild tot ernstig hartfalen, waarbij de ene helft van de groep dit middel kreeg, en de andere helft het middel Enalapril, dat, evenals soortgelijke middelen, vaak bij hartfalen wordt voorgeschreven. Er werd in de LCZ696 groep een afname va de cardiovasculaire sterfte van 20% aangetoond. Daarnaast zorgde dit middel voor minder ziekenhuisopnames voor hartfalen en was er ook een een afname van de algehele sterfte.
Het is nog onduidelijk wanneer dit middel beschikbaar wordt voor patiënten (in Nederland)
Via hart.volgers.org zullen wij u op de hoogte houden over de verdere ontwikkelingen omtrent dit middel.

vriendelijke groeten,

Luuk Otterspoor

22:09 10/09/2014

Ja Precies

Ik vind het heel goed dat er toch pogingen gedaan worden om betere medicijnen voor hartfalen te ontwikkelen. Ik vind het artikel wel wat kort door de bocht dat ze stellen dat enalapril standaard voor hartfalen wordt ingezet. Er worden nog vele andere ACE-remmers en ARB's ingezet. En soms ook nog weer andere middelen. En overigens niet alleen voor hartfalen. Deze middelen worden overigens ook voor talloze andere hartziekten en hoge bloeddruk ingezet.

Interessanter is of het een nieuwe ACE-remmer is of dat het een helemaal nieuw medicijn is van een andere groep. Weet iemand dit? Een dierbare van me heeft hartfalen en ik ben er zelf 99% van genezen! Door het opheffen van atriumfibrilleren (tachycardiomyopathie). Dus ik ben heel nieuwsgierig.

21:16 12/09/2014

Ja Precies

Zelf maar even gezocht. Wel een vreselijk duur middel! Maar het Wikipedia artikel ziet er veelbelovend uit. Geen ACE-remmer dus maar een middel met 2 actieve stoffen. Goed werk, lijkt me.

http://en.wikipedia.org/wiki/Valsartan/sacubitril

21:22 12/09/2014

Otterspoor

Het ziet er veel belovend uit. Het onderzoek dat de werking van het middel heeft uitgetest is net gepubliceerd. Meestal wordt er daarna over het onderzoek nog wat nagediscussieerd op verschillende congressen. Wij zullen op deze site updates blijven verzorgen t.a.v. de voorschrijving van dit middel in Nederland.

21:33 18/09/2014