Harde plek in lies na hartcatheterisatie | Vraag het ons

Terug

Vraag het ons

09:15 22/09/2014

Harde plek in lies na hartcatheterisatie

Ik heb 10 dagen geleden een hartcatheterisatie via de lies gekregen en ontdekte vanochtend een harde plek op de aangeprikte plaats.
Omdat ik hier verder niets over gelezen heb in folders vraag ik u of dit normaal is of dat ik actie moet ondernemen. Dank voor uw antwoord, Laurien Putting, 59 jaar
0
1

Je moet Inloggen om te reageren

Maria Van Eijck

Beste Laurien. Bij een hartcatheterisatie wordt, via de lies, de slagader aangeprikt. Na een behandeling kan de lies op meerdere manieren gesloten worden. Een lies kan afgedrukt worden en daarna een drukverband aangelegd. Ook kan een lies gesloten worden met een angioseal, dat is een soort van eiwit stopje in de lies, wat binnen 3 maanden oplost. Nu weet ik niet wat bij u de manier is geweest om de lies de sluiten, maar bij de angioseal voel je een kleine verdikking. Mocht bij u de lies afgedrukt zijn en er is een drukverband gedraaid. Is na de behandeling als het goed is uw lies beluisterd. Dit wordt gedaan om te horen of het vat gesloten is. De aangeprikte plaats kan duiden op een hematoom (een blauwe plek). Wat gevoelig en zelfs pijnlijk kan zijn. Mocht de lies dikker worden, is het raadzaam om terug naar het ziekenhuis te gaan. Daar kan nogmaals naar de lies geluisterd worden en eventueel met een echo gekeken worden of het bloedvat in de lies gesloten is. Succes.

15:05 22/09/2014