hartklachten en niets te vinden bij catheterisatie | Forum

Terug

Forum

19:51 09/10/2014

hartklachten en niets te vinden bij catheterisatie

In 2011 heb ik enkele hartinfarcten gehad waaronder 1 zwaar, stent in de hoofdstam, daarna cardiogene shock en een weekje in coma gehouden. langzaam opgekrabbeld maar toch klachten, pijn op de borst, vermoeidheid, duizeligheid. Ik ben vrouw en nu 59 jaar. Tussendoor een catheterisatie gehad, mibi scan, echo , alle onderzoeken eigenlijk wel, en nu nog steeds af en toe last. Is al wel beter geworden door mono-sedocart en weer de bisoprolol maar nog steeds, het zal volgens de cardioloog ook in de kleine vaatjes zitten. Ik rook niet, eet cholesterol-arm en zoutarm, ben wel enkele kg te zwaar, beweeg normaal, ik heb een loopbeperking.
Toch blijft steeds de vraag wanneer komt het volgende ?
1
1

Je moet Inloggen om te reageren

Hans Post

Uw bezorgdheid is begrijpelijk: u heeft heel wat meegemaakt. Wat ik ook lees uit uw bericht is dat uw cardioloog n.a.v. uw klachten nader onderzoek heeft ingesteld. Uit zijn antwoord “het zit mogelijk in de kleine vaatjes” leid ik af dat de kransslagaders zoals die bij de hartcatheterisatie in beeld gebracht zijn, inclusief uw stent, er goed uitzien. Dat stelt gerust. Uw prognose is bij een oorzaak “in de kleine vaatjes” namelijk veel beter dan wanneer er opnieuw een belangrijk probleem in de zichtbare kransslagaders zou zijn.
Ik weet niet of u indertijd een hartrevalidatieprogramma heeft doorlopen, maar mogelijk bent u ook daarbij gebaat. Angst of depressie na een doorgemaakt hartinfarct komt veel voor en in een hartrevalidatieprogramma zijn diverse mogelijkheden om daar door (psychologische) therapie of ontspanningsoefeningen verbetering in te brengen.
Uw cardioloog kan u naar een dergelijk programma verwijzen.

11:33 16/10/2014