Pijn op de borst. Diagnose is lastig. | Forum

Terug

Forum

16:37 29/10/2014

Pijn op de borst. Diagnose is lastig.

Ik heb dit jaar een ablatie ondergaan voor boezemfibrilleren. Deze operatie lijkt geslaagd. Maar ik blijf klachten houden. Afgelopen jaar ben ik een paar keer op de hartbewaking opgenomen omdat ik erg duizelig en flauw was en daarnaast druk/pijn op de borst had. Hieruit kwam steeds naar voren dat er gelukkig geen hartschade was. Maar blijft toch elke keer weer schrikken. Ik ben vrijwel elke dag duizelig en wordt steeds erger gedurende de dag (met vaak wegtrekkers en soms een wegraking). De pijn op de borst komt bijna alleen voor als ik rustig lig of in de nacht. Dit staat dus los van het boezemfibrilleren dat ik niet meer heb. Ik maak me hier zorgen over. Zeker omdat de cardioloog het ook niet weet en mijn klachten a-typisch vindt. Zit ik wel bij de juiste arts? Hebben jullie een vermoeden waar ik het moet zoeken. Ik ben een vrouw van 42. Te jong om zo de rest van mijn leven in te gaan. Ik wil weer werken, sporten, genieten, maar zit nu al weer wat maanden thuis.
Groeten, Mar
2
9

Je moet Inloggen om te reageren

Jiro

Ik kan heel goed begrijpen, dat je met deze klachten niet verder wilt. Is jouw cardioloog gespecialiseert in ritmestoornissen (electrophysiologist)? Misschien is het dan wel verstandig om een second opinion aan te vragen. Ik ben pas na enkele jaren naar een andere cardioloog gegaan en bij hem uiteindelijk wel gediagnosticeerd. Dus eigenlijk had ik het veel eerder moeten doen. Heb je de laatste tijd eens met een holterkastje gelopen (om je ecg 24 uur op te nemen)? Heel veel sterkte en succes!

17:40 29/10/2014

janneke gerth

in januari heb ik een klein hart infarct gehad en na 2 weken gedotterd. Gelukkig geen zichtbare schade aan het hart. Sinds een paar weken toch weer druk op borst en rug met uitstraling naar de kaak. Naar huisarts gegaan. Hartfilmpje gehad waaruit geen afwijking bleek. Huisarts stuurde toch door naar EHH in MMC. Ook uit nader onderzoek bleek niks. cardioloog gaf extra bloeddruk verlager (terwijl bloeddruk goed was). Voor de zekerheid liet hij 10 dagen later een PET scan van de hartspier maken. Na de scan voelde ik me honds beroerd en had enorme druk op mijn borst. Weer bleek alles goed. Later met de cardioloog besproken. 100% doorstroming. Extra bloeddruk verlager er weer af. Over een half jaar terugkomen……stress????
Iemand ervaring met deze klachten?

18:42 31/10/2014

wubbo-elsinga

Hallo Mar,

Ga eens praten met een medisch psycholoog (deze zitten merendeel in het ziekenhuis). Laat je door de cardioloog doorverwijzen naar hem (je eigen huisarts kan dit niet, moet een specialist doen). Misschien dat deze je weer op de goede weg kan zetten of in iedergeval een richting geven want wat je zegt met 42 ben je nog te jong voor achter de geraniums ?

Dit is uit eigen ervaring, hulp met dit probleem is zeer nodig en welkom want er alleen of met vrienden uit komen is bijna onmogelijk.

Ben zelf 48 en zit al 4 jaar in hetzelfde bootje.

Gr. Wubbo

22:38 16/11/2014

Marcel Schreurs

Mischien moet je lichaam/geest nog wennen aan de nieuwe situatie waarbij er geen boezemfibrileren meer aanwezig is,ik ben geen arts dus roep ook maar wat. In mijn geval is een second opinion aangeraden vind het thuis zitten ook maar niets namelijk ;-) Sterkte!

19:41 22/01/2015

Lukas Dekker

Wat een vervelend probleem voor u.
Los van de adviezen van uw collega-patienten, zou ik ook zeker willen weten of uw hartritme en rest van uw hart goed functioneert.
Een hartritme-monitor die je thuis draagt zou kunnen helpen om uw hartritme tijdens klachten te meten en om te zien of uw hart over de dag mogelijk te snel of te langzaam klopt. Een inspanningsproef leert je of het hart bij inspanning ook op de goede manier sneller gaat kloppen. Een echo leert of het hart genoeg bloed uit pompt.
U bent inderdaad jong, ook om boezemfibrilleren ten hebben.
Gebruikt u nog medicijnen die de bloeddruk verlagen?

20:43 02/03/2015

  • meer