Levensverzekering afsluiten | Vraag het ons

Terug

Vraag het ons

17:08 06/11/2014

Levensverzekering afsluiten

Hallo allemaal,

Ik heb een aangeboren hartafwijking, nu is het zo dat ik heel graag een huis wil kopen. Voor mijn hypotheek heb ik een levensverzekering nodig, ik ben er nu bij twee maatschappijen geweigerd en ik vroeg me af of jullie misschien ervaring hebben hier mee. Bij welke maatschappij hebben jullie deze lopen etc.? Ik hoop dat iemand mij hier kan helpen.

Groetjes Kirsten
3
17

Je moet Inloggen om te reageren

Francine Steerneman

Beste Kirsten wat ontzettend vervelend voor je. Wordt je gestraft voor het feit dat je een hartafwijking hebt. Je vraagt naar de ervaringen van andere en dat lijkt me een heel goed idee maar misschien kun je je probleem dan het beste op het forum plaatsen.
Heel veel succes en ik wens je toe dat je hier een goede oplossing voor vindt.

18:13 06/11/2014

Fons Panken

Beste Kirsten,
Helaas kan ik je geen goed nieuws melden. Ik ben 61 en al heel mijn leven hartpatiënt. In al die jaren heb ik dit soort situaties al zo vaak meegemaakt.
Laatst nog kreeg ik van een verzekeringsmaatschappij een brief n.a.v. een aanvraag voor een verzekering en in die brief stond met dichtgedrukte zwarte letters “NIET VERZEKERBAAR”. Overigens had ik ook niet verwacht dat ze me wel zouden verzekeren, na al mijn andere ervaringen. Verzekeringsmaatschappijen denken namelijk alleen maar aan het mogelijke risico dat ze eventueel zouden kunnen lopen.
Helaas werkt dat bij hun altijd maar een kant op: als je een koopsompolis hebt met een levenslange uitkering dan kijken ze ineens niet meer naar jouw persoonlijke situatie, maar naar de gemiddelde leeftijd van mensen.

Het enige advies dat ik je kan geven, is gewoon te accepteren dat het zo is. Maar daarnaast toch te proberen bij andere maatschappijen.

18:49 06/11/2014

Kirsten Van stralen

Bedankt voor jullie reacties.
Ik blijf het inderdaad stug proberen bij verschillende maatschappijen. Ik kan er gewoon met mijn pet niet bij, hoe heeft u dat opgelost voor de aanvraag van een hypotheek als ik vragen mag of heeft u geen koop huis?

14:49 07/11/2014

Fons Panken

Destijds (35 jaar geleden) had ik het geluk dat ik tegen een licht verhoogde premie een hypotheek met levensverzekering kon afsluiten voor mijn 1ᵉ koopwoning. Ook toen heb ik diverse verzekeraars benaderd voor deze levensverzekering.

Na een aantal jaren flink sparen kon ik makkelijker een hypotheek afsluiten omdat ik de hypotheek maar 80% was van de waarde van het huis.

Op internet zijn diverse goede tips te vinden over wat je het beste kunt doen. Ik heb ook even voor je gezocht en ik kan me wel vinden in onderstaande tip:

“Dus ik zou idd bij meerdere maatschappijen tegelijkertijd aanvragen (op dat moment ben je nl sowieso nog door geen enkele andere partij afgewezen waardoor dat geen probleem kan opleveren bij de aanvraag). Als ze je accepteren tegen een hogere premie moeten ze je daarvoor altijd eerst een voorstel sturen waarnaar je nog kunt kiezen of je dit accepteert. En ook als je direct geaccepteerd wordt tegen de normale premie heb je bij de meeste maatschappijen het recht de verzekeringe binnen 1 maand stop te zetten (om te voorkomen dat je opeens driedubbel verzekerd bent…). Maar lees dat vooraf even in de voorwaarden.
Verder: vraag een verzekering aan voor een ruim bedrag zodat je zeker weet dat dit voldoende is voor de hypotheek die je aan wilt vragen (bij verhogen van het verzekerd bedrag worden nl opnieuw gezondheidswaarborgen gevraagd. Bij verlagen niet en bij de meeste maatschappijen kun je ook zonder problemen het verzekerd bedrag naar beneden aanpassen tussentijds en ga je dus gelijk minder premie betalen).”
gelezen op:
http://forum.viva.nl/forum/Geld_Recht/Overlijdensrisicoverzekering_en_medische_geschiedenis/list_messages/100300/1

Je bent namelijk niet verplicht om de levensverzekering bij de hypotheekverstrekker af te sluiten. Uiteraard hebben ze dat wel graag, maar als jij al een levensverzekering hebt, kunnen ze jou niet verplichten om er bij hun een af te sluiten.

Hier nog wat links met interessante info:
http://www.overlijdensrisicoverzekering.nl/overlijdensrisicoverzekering-bij-hypotheek
http://positief-over-geldzaken.nl/iedereen-met-hiv-kan-hypotheek-afsluiten (gaat weliswaar over hiv-patenten, maar ook zij worden vaak geweigerd)
http://weblog.independer.nl/in-de-media/overlijdensrisico-verzekeren-niet-altijd-nodig/
http://www.degroot-uitgeest.nl/14-6aa1-14/nieuws/chronisch-ziek-tips-voor-het-afsluiten-van-een-overlijdensrisicoverzekering
http://www.omnisadvies.nl/chronische_ziekte.shtml

Succes met je verdere acties en zoals altijd “de aanhouder wint”!!


12:39 09/11/2014

Fons Panken

Die link van de Groot komt eigenlijk van Vereniging Eigen Huis:
Nog iets gevonden:
https://www.eigenhuis.nl/hypotheken-financien/verzekeringen/overlijdensrisico/tien-tips-bij-chronische-aandoeningen/

12:44 09/11/2014

  • meer