Ervaring met ablatie behandeling | Forum

Terug

Forum

20:15 10/11/2014

Ervaring met ablatie behandeling

Beste allemaal,

Ik ben Peter, 60 jaar en ik had veelvuldig last van hartritmestoornis. In rust kreeg ik spontaan een hartslag van 220 slagen per minuut. Dit ging niet vanzelf over en ik moest daar iedere keer voor naar de EHBO. Hier brachten ze nadat ze eerst allerlei onderzoeken hadden gedaan een infuus in en deden daar een medicatie in wat de hartslag weer naar het normale ritme bracht.
Vervolgens kon ik da na 3 a 4 uur weer naar huis. Zo ging dit keer op keer. De laatste keer dat ik dit kreeg heb een weekend op de hartbewaking gelegen en heeft mijn cardioloog besloten mijn aan te melden voor een ablatie behandeling. Op dinsdag 14 oktober heb ik een intake gesprek gehad en is mij alles heel duidelijk uitgelegd.
Vervolgens heb ik op vrijdag 17 oktober de ablatie behandeling ondergaan in het Catharinaziekenhuis te Eindhoven. Ik ben om 14.00 uur naar de OK gebracht waar dokter Meijer en zijn team klaar stonden om mij te behandelen. De dokter ging mijn nogmaals vertellen wat mij te wachten stond. De behandeling is uitgevoerd onder plaatselijke verdoving via de lies.
Nadat de katheters waren ingebracht ging men de ritmestoornis opwekken om te bepalen waar deze vandaag kwam. Toen men zag waar de ritmestoornis zat hebben ze deze op kunnen heffen. Tijdens de behandeling zijn de dokter en zijn team continue met mij in gesprek gebleven om mij op mijn gemak te stellen. Nadat de ablatie was gelukt ben ik om 16.00 uur teruggebracht naar de afdeling waar ik 4 uur op mijn rug moest liggen. Daarna moest 1 uur mobiliseren en ik mocht na controle van de cardioloog dezelfde dag alweer naar huis. Eenmaal thuis had ik wel wat last van mijn lies maar dit is binnen 1 week vanzelf overgegaan. Het gaat goed met mij en ik ben zeer tevreden over de behandeling in het Catharinaziekenhuis.
10
16

Je moet Inloggen om te reageren

Andre Melsen

Hallo, mijn naam is André. Ik ben 49 jaar en sport al heel mijn leven vrij fanatiek. Ook probeer ik zo gezond mogelijk te leven. In 2014 heb ik mijn eerste (merkbare) hartritmestoornis gehad. Met medicatie kon mijn hartritme niet worden genormaliseerd. Daarom heeft men toen een cardioversie toegepast. Hierna kon ik met een prima hartritme weer terug naar huis. Ik hoefde (en hoef) geen medicatie te gebruiken. In oktober heb ik mijn tweede cardioversie ondergaan. Mijn cardioloog verzekerde mij dat dit na die tweede keer vaker zou moeten gebeuren. Niet echt “schokkend” allemaal, maar wel heel vervelend.
Inmiddels heb ik gemerkt dat ik toch regelmatig tijdens de nachtrust aanvallen krijg, die dan gelukkig weer vanzelf overgaan. Inmiddels heb ik een intake gehad in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven. Na een uitgebreid gesprek, kreeg ik te horen dat ik kan worden geholpen d.m.v. een ablatie, maar dat deze ingreep niet geheel zonder risico's is. Toch neig ik ernaar om mij te laten helpen.

Wie heeft ervaringen met deze ingreep? Als je het allemaal over mocht doen, zou je deze operatie dan weer laten uitvoeren?

17:29 02/01/2015

Libera

Beste André,
Als de cardioloog een ablatie zinvol vindt dan zou ik ervoor gaan, zeker als je hierdoor een stuk kwaliteit van leven terugkrijgt. Iedere ingreep, ook een kleine, brengt risico's met zich mee. De cardioloog drukte me op het hart dat de catheterisatiekamer waar de ablatie plaatsvindt, de meest veilige kamer is.
Succes!

10:59 03/01/2015

Fred Bakker

Hallo andre,
Ik heb ook altijd veel gesport en heb na veel last van hartritmestoornissen 10 cardioversies en 2 ablaties gehad in het olvg in amsterdam ,hielp allemaal nietsNu heb ik in maart 2014 een chirurgische ablatie gehad de zgn mini maze,wel veel ingrijpender en veel langere herstelperiode maar tot nu toe prima en ben helemaal zonder medicijnen.je kan me gerust bellen als je iets meer wilt weten,mijn ervaring is dat de cathetherablatie bijna nooit de problemen oplost.

13:41 03/01/2015

Theo Meijer

Dag André,

een geruststellend stuk! Zelf sta ik op een wachtlijst bij het LUMC voor een ablatie in de linker- en rechterkamer en hoor/lees nogal wat verschillende reacties: beetje tot behoorlijk pijnlijk; een of enkele dagen in ziekenhuis; meerdere behandelingen noodzakelijk; etc.

Ik ben benieuwd hoelang ik moet wachten (geschat enkele maanden) want ik heb er behoorlijk last van. Zeker iedere 10 a 14 dagen een of meerdere beroerde dagen met duizeligheid en vervolgens futloosheid.

Sterkte in de toekomst en hopelijk blijft het goed gaan :-)

Groet,
Theo

12:21 07/01/2015

Maria Van Eijck

Mooi om alle reacties te lezen. Het klopt dat vaak dat een onregelmatig ritme eerst via medicatie via een infuus of door een electrocardioversie naar een normaal (sinusritme) wordt terug gebracht. Mocht dit vaker nodig zijn, kan er overlegd met de cardioloog worden of u in aanmerking komt voor een ablatie. Via de lies gaat men naar het hart. Daar wordt de plek waar de ritmestoornis vandaan komt gebrand. Dit kan gevoelig zijn en ervaart iedereen verschillend. Sommige mensen krijgen een roesje, omdat ze het pijnlijk vinden. Spreek naar de mensen die bij u aan tafel uit wat u merkt of dat het zeer doet, dan kan er gekeken worden of u op wat voor manier dan ook er minder last van heeft. Soms wordt er via een operatie met een aantal openingen op de buik, van buiten het hart, de longvenen geïsoleerd. Dit gebeurd op de operatiekamer, de andere behandelingen worden op de hartcatheterisatiekamers gedaan.

11:06 24/01/2015

  • meer