Hartrevalidatie na ablatie | Vraag het ons

Terug

Vraag het ons

13:56 01/12/2014

Hartrevalidatie na ablatie

Afgelopen vrijdag heb ik een 3e ablatie gehad in het Catharina zkh door Dr Dekker.Deze is weer prima verlopen .Mijn vraag gaat over de nabehandeling ; bestaat in het Catharina Zkh de mogelijkheid tot hartrevalidatie?mijn conditie is nl nihil op dit moment en enige professionele begeleiding zou zeker wenselijk zijn.Ik hoor van veel mensen die dezelfde ingreep hebben gehad dat zij ook snel vermoeid zijn.Bij mijn ontslag nog speciaal naar gevraagd maar de verpleging gaf aan dat dit niet gebruikelijk is na een ablatie.
Graag uw antwoord hierop.
Mvg Ad Langendonk
0
3

Je moet Inloggen om te reageren

Lukas Dekker

Hartrevalidatie is een goed middel om de draad weer op te pakken en een gezonde levensstijl echt blijvend te volgen.
Echter, na een PVI voor boezemfibrilleren moet je dat niet te snel doen, vanwege de kwetsbaarheid van de liezen (eerste 2 weken).
In het Catharina Ziekenhuis is geen hartrevalidatie meer. We werken voor hartrevalidatie nauw samen met het Maxima Medisch Centrum (vestiging Eindhoven), dat zich heeft gespecialiseerd in hartrevalidatie.
Je kunt tenslotte niet alles doen en het MMC heeft al jarenlang hartrevalidatie als speerpunt.

17:11 01/12/2014

Aly Barneveld

Ben maandag geholpen aan pvi
Is het normaal dat je druk tussen je borsten heb
En kortademig
En liefst lig ik op bed
Bah had gedacht nu kan ik weer iets ben nog slechter
Heeft dit tijd nodig
Paracetamol is nu mijn grote vriend

21:42 18/04/2015

Lukas Dekker

Het komt voor dat er na een PVI druk op de borst ontstaat, die erger wordt bij inademen en bij liggen. Deze pijn veroorzaakt dan het kortademige gevoel. Deze klachten worden veroorzaakt door irritatie van het hartvlies aan de buitenkant van het hart, die is ontstaan doordat de ablatie door de hele boezemwand heengaat, en worden in de loop van dagen tot weken geleidelijk weer minder. We noemen dit een pericarditis. Paracetamol is inderdaad een prima behandeling hiervoor.
Als u koorts krijgt of slikklachten moet u uw behandelaar raadplegen. Voor irritatie van het hartvlies in principe niet, tenzij het voor u te veel wordt, of indien de klachten in de loop van volgende week niet minder worden.

15:02 20/04/2015