Cardivilol | Vraag het ons

Terug

Vraag het ons

06:24 15/02/2015

Cardivilol

Mijn moeder, 86 jaar, wordt behandeld met Cardivilol 4 x dd 25 mgr.
Zijn heeft nu geruime tijd een snelle Atriumfibrillatie 155 sl/min.
Momenteel wordt de Cardivilol onder monitorcontrole klinisch opgetriteerd tot 3 x dd 50 mgr. In het repertorium wordt voor ouderen maximaal 2 x dd 25 mgr geadviseerd! Zij gebruikt al ruim 1 jaar 4 x dd 25 mgr. en lijkt dit goed te verdragen. Vanwege de recent gediagnosticeerde snelle AF wordt getracht op te titreren tot 3 x dd 50 mgr. Vraag: zijn er patiënten die hier ervaring mee hebben; kan een deskundige zijn of haar opinie over de behandeling geven?
Mijn moeder gebruikt verder Acenocoumarol v.v. en Furosemide 20 mgr dd.
Aanvullend overige medicatie. Graag reactie?

0
1

Je moet Inloggen om te reageren

Lukas Dekker

De 3dd50 mg dosis is inderdaad erg hoog, en is ook een dosis die ik niet zou gebruiken. De vraag is ook of zo'n hele hoge dosis zinvol is, omdat op een gegeven moment alle receptoren bezet zijn, en nog grote hoeveelheden medicijnen niet zinvol is. Los van de hoge dosis, zal een verhoging van 100 mg per dag naar 150 mg per dag ook niet leiden tot acceptabele hartfrequentie. Er zal, naar mijn idee, een andere weg gekozen moeten worden.
Zo'n hoge hartfrequentie mag niet te lang blijven bestaan. Er kan een medicijn worden bijgegeven, zoals lanoxin, of overgegaan naar een ander medicament, zoals isoptin. Ik weet niet wat voor uw moeder het beste is, want daar is meer informatie voor nodig.
Een optie kan ook zijn om een cardioversie uit te voeren, zodat het ritme weer normaal wordt (ook hier weet ik niet of dat bij uw moeder per se een goede keuze is).

14:44 16/02/2015